חיים בריא שלב אחר שלב

בכל הנוגע לחיים בריאים, רובנו לא ממשים את הפוטנציאל. למרות שאנו מודעים היטב לחשיבות הבריאות, התזונה והפעילות הגופנית, אנו מוצאים לא מעט תירוצים שמהווים מכשולים ומזניחים את בריאותנו. הנה כמה […]

בכל הנוגע לחיים בריאים, רובנו לא ממשים את הפוטנציאל. למרות שאנו מודעים היטב לחשיבות הבריאות, התזונה והפעילות הגופנית, אנו מוצאים לא מעט תירוצים שמהווים מכשולים ומזניחים את בריאותנו. הנה כמה טיפים ושלבים בדרך לחיים בריאים יותר, ללא תירוצים!

נטרול מכשולים

ראשית, חשוב לנטרל עד כמה שניתן את המכשולים בדרך אשר גורמים לכם להתעכב בדרך לחיים בריאים, כגון חוסר אמונה עצמית, סביבה לא תומכת וכד'. אנחנו לא מצפים שתשנו הכל בבת אחת, אולם לכל אחד מאתנו קיימים תחומים בחיים אשר מונעים ממנו להתקדם בתחום הבריאות וחשוב לזהות אותם ולנטרל אותם כאמור. אגב, שימו לב תוך כדי הקריאה והביצוע מה גרם לכם לא לנקוט בשלבים שנציג וסמנו את אותם מכשולים להתמודדות בהמשך.

פעילות גופנית

למרות שהקשר בין משקל לחיים בריאים נותח באופנים שונים במחקרים מדעיים, עדיין אין ספק כי עם ובלי קשר למשקל – ללא פעילות גופנית מאוד מאוד קשה להתקדם לחיים בריאים. הפעילות הגופנית מסייעת לאדם מבחינות בריאותיות רבות, החל משיפור סיבולת לב ריאה, וויסות רמת הסוכר בגוף, וויסות לחץ הדם, פיתוח שרירים אשר תומכים בהליכה, יציבה וכד'. מלבד התחום הפיזי, קיים כמובן התחום הנפשי: פעילות גופנית מסייעת לנו לפרוק מתח נפשי, מגבירה את שחרור האדרנלין (בצורה בריאה ומאוזנת) ועוד.

כדי להתחיל לשמור על שגרת פעילות גופנית קבועה, היינו ממליצים למצוא זמן ביום, אפילו מעט זמן בין רבע שעה לחצי שעה בהתחלה, ולהתחיל להתאמן בסוג פעילות גופנית שאתם אוהבים. הרעיון הוא להתחיל להתרגל לעצם שגרת הפעילות וכן, להתחיל ליהנות אט אט מיתרונותיה של הפעילות הגופנית לגוף ולנפש. בגלל שאתם רק בהתחלה, חשוב להתנסות בסוגים שונים של פעילות גופנית ולמצוא את הנישה האהובה עליכם, בין אם זו זומבה, קיקבוקס, אימוני כוח ושלל השיטות החדשות הקיימות כיום (למזלנו, לא חסרות שיטות!).

שמירה על המשקל

השאלה: עד כמה אנו חיים בריא צריכה לקחת בחשבון בסופו של דבר את נושא המשקל ורמת השומנים בגוף. עודף שומן בגוף עלול להכביד על מערכת הדם, מערכת השרירים ומערכת המפרקים. בנוסף, עודף שומן מתקשר אצל אנשים רבים לרמת סוכר גבוהה, ללחץ דם גבוה, לעיתים כולסטרול גבוה ועוד.

לכן, היינו ממליצים להתחיל בבדיקת דם, כדי לוודא קודם כל שיש לכם בגוף את כל המרכיבים הנחוצים לשגרה בריאותית נאותה, כמו: ברזל, B12, כולסטרול טוב, חלבונים נוספים וכן הלאה. לאחר מכן, מומלץ להתחיל ולחפש מתכונים שיענו על הצרכים האישים שלכם, למשל: אם קשה לכם בד"כ לא לאכול מתוק בבוקר, מומלץ לחפש מתכונים לארוחות בוקר בריאות. אם לעומת זאת, אתם נוטים לצרוך מאכלים עתירי שומן דווקא בצהריים כשאתם חוזרים רעבים מעבודה, מומלץ לקחת אוכל לעבודה או לכל הפחות להכין מבעוד מועד אוכל בריא שיחכה לכם במקרר מיד כאשתם חוזרים. אם הבעיה שלכם היא בצריכת ירקות מועטה, שיטה שתמיד עובדת היא חיתוך ירקות מראש לעת הצורך. וכד'. אגב, תמיד מומלץ לבדוק את צריכת החלבונים היומית שלכם, שכן קיים קשר יישר בין צריכת חלבונים ושובע.