כל מה שצריך לדעת על טיפול בנקע

יש לכם נקע בקרסול? או שאולי אתם רוצים להיות מוכנים ולדעת הכל מבעוד מועד למקרה שיהיה לכם נקע? הנה מידע בנושא טיפול בנקע באופן שבו תמנעו החמרה במצב ותגדילו את […]

יש לכם נקע בקרסול? או שאולי אתם רוצים להיות מוכנים ולדעת הכל מבעוד מועד למקרה שיהיה לכם נקע? הנה מידע בנושא טיפול בנקע באופן שבו תמנעו החמרה במצב ותגדילו את הסיכויים לחזור למצבכם הקודם.

נקע הוא פציעה נפוצה מאוד, בעיקר בקרב ספורטאים חובבנים. נוסף לכך, הוא נחשב לפציעה שלרוב לא מייחסים לה חשיבות ועל כן היא אינה מטופלת. אבל, טיפול בנקע הוא דבר שצריך להתבצע ללא דיחוי, ויש לבצע אותו באופן הנכון על מנת שהקרסול יחזור להיות במצבו האופטימלי ולא יהפוך להיות חלש וחסר יציבות.

במקרה של נקע בילדים ניתן להעזר גם בפסיכותראפיסט ד"ר בני וגנר.

איך נוצר נקע?

נקע יכול להיווצר בכל סיטואציה שגורמת לכך שהדריכה על הרגל אינה ישרה אלא עקומה. כאשר הדריכה עקומה, מפרק הקרסול גם הוא מתעקם, כאשר הוא נוטה פנימה או שמאלה. המצבים שבהם יכולה להתרחש פציעה שכזו הם רבים ושונים, ביניהם מריצה או הליכה מהירה. במקרים מסוימים, הנקע יכול להיווצר גם כאשר האישה נועלת עקב בכל גובה שהיא אינו רגילה לנעול, ולכן לא תדע להחזיק את הקרסול שלה בצורה יציבה.

טיפול בנקע נדרש בעקבות מתיחה של אחת הרצועות שאחראיות על חיזוק הקרסול ויציבותו, אשר נמצאת באזור החיצוני של הרגל. נקעים בצד הפנימי הם נדירים לעומת נקרעים חיצוניים, כי הרצועות בחלק הפנימי חזקות ועבות בהרבה.

במידה ואתם זקוקים לטיפול בנקע אנחנו ממליצים על פיזיותרפיסטים מוסמכים ומנוסים בנושא כגון פיזיואקטיב – מומחים לטיפול בנקע.

ההשלכות של הנקע בקרסול

נקע בקרסול פוגע באורח החיים ובשגרה היומית של כל מי שסובל מפציעה זו. יחד עם זאת, האנשים שסובלים מפציעה שכזו יותר מכל הם כמובן הספורטאים, שהספורט הוא המקצוע שלהם. בעקבות הנקע, הספורטאי יכול להיות מושבת מפעילות גופנית למשך זמן, ובעקבות כך להפסיד שעות אימון קריטיות.

עבור כל אחד אחר, מדובר באובדן פרנסה לתקופה מסוימת, תלוי כמובן בסוג הטיפול שצריך לעבור.

טיפול בנקע בפעם הראשונה

נקע שמתרחש בפעם הראשונה הוא המורגש והקשה מכל. יש לציין כי נקע ראשוני יכול להביא אחריו נקעים חוזרים, ובפרט אם לא מטפלים בו בצורה הנכונה. תופעה זו נגרמת בעקבות התארכות של הרצועות שנמתחו, ואינן יכולות לחזור למצבן האופטימלי, או מצב שבו חלק מהרצועות אינן שלמות.

משום כך, חשוב להבין מה הצעדים שצריך לבצע במידה ויש נקע בקרסול:

  • כאמור הטיפול צריך להינתן בהקדם ובאופן מיידי.
  • עד לקבלת טיפול רפואי, יש להישכב על הגב ולהניח את הרגע שבה יש נקע גבוה מעל הקרקע.
  • מומלץ שלא לפתוח או להסיר את הנעל, אלא אם כן יש בהישג יד שקיות קרח או רטיות שאפשר להניח עלה קרסול הפצוע.
  • לאחר מכן, צריך לחבוש את הקרסול כדי למנוע תזוזה שלו, וכמובן לתת לרגל מנוחה ארוכה.
  • ולסיום, אחרי מנוחה וטיפול מסור, כדאי לעשות תרגילים שיחזקו את המקום וישקמו את הרצועות.