לפעמים, כשנחה עליי הרוח, אני ממציאה כל מני שירי הלל לקינואה. טוב נו, לא בדיוק ממציאה, מבססת אותם על שירים קיימים, טייק אוף מה שנקרא. עד כה יש "היי קינואה נואה,כאן בלוע, לוע" ויש גם "אני אוהבת ת'קינואה" שמבוסס על אהבתה של שרון ליפשיץ לקולנוע. ויש עוד הרבה, אבל זה באמת מתחיל להיות מגוחך מעבר לרמת הסביר (קצת גיחוך זה תמיד טוב) ואני לא רוצה להלאות אתכם. סך הכל יש לנו נושאים חשובים כמו קינואה לעסוק בהם עכשיו.
אני יודעת שזו דווקא דעה לא מאוד פופולרית, לאהוב קינואה, למרות שהתדמית שלה הולכת ומשתפרת עם הזמן ויותר ויותר אנשים מוכנים לגלות ולנסות את טעמה והיתרונות התזונתיים והבריאותיים שלה. הרבה אנשים קוראים לזה מזון לציפורים בלגלוג ויש סיכוי טוב שציפורים אוכלות קינואה באמת, אבל לדעתי זה רק נותן לקינואה אקסטרה נופך של בריאות וקסם. היי, ציפורים זה דבר אדיר, אם הן אוכלות קינואה, הן בטוח יודעות מה הן עושות ואם זה טוב בשבילן זה בטח טוב גם בשבילי. עם הזמן, ככל שהקינואה והפופולריות שלה תופסות תאוצה, מתגלות ומתפרסמות עוד ועוד דרכים מעניינים לבשל אותה, מטעמים שאפשר להכין ממנה ומגוון מתכונים מגוונים ומגניבים שקינואה מככבת בהם.
מעבר לזה, גם אופן הבישול הרגיל מצריך קצת ידע. כלומר, בסופו של יום הכל עניין של טעם וכל אחד בוחר איך לבשל ואיך הוא אוהב אותה, אבל בשביל לבחור – צריך לדעת. אם אתם אוהבים קינואה דייסתית, בשלו אותה ביותר מים, ללא מכסה ותנו לה להתנפח ולהפוך לעיסתית. אם לא, הקפידו על היחס בין קינואה למים, סגרו את המכסה והקפידו על זמן בישול מדויק. ממש כמו אורז. כך הקינואה תצא יותר מפוררת ובגרגרים נפרדים במקום עיסה. עוד טיפ, הוא להוסיף כמה טיפות לימון לקינואה אחרי הבישול, מפני שלעתים יוצאת ממנה מרירות קלה שהלימון יכול לפתור. שוב, עניין של טעם. יש כאלה שאוהבים אותה ממש ככה, כמו שהיא.
אחד הדברים האהובים עליי עם קינואה, זה שבאמת אפשר לעשות איתה המון דברים. לא לוקח לה יותר מדי זמן להתרכך ולהתבשל, והיא יכולה לצאת גם קצת פריכה כזאת ומתפצפצת בפה שזה תמיד נחמד, לפחות לי. אפשר לזרוק קצת למרק או תבשיל, ואפשר גם לבסס עליה את כל התבשיל. מאוד קל – זורקים לסיר קינואה בכמות הרצויה ומים בהתאם ואז פשוט מוסיפים כל מה שרוצים (מגוון ירקות, טופו, תבלינים, קרם קוקוס, קארי, או בקיצור כל מה שאוהבים), סוגרים המכסה, מערבבים מדי פעם ותוך 20 דקות (תלוי מה הוספתם, ירקות קשים יקחו קצת יותר זמן) – יש לכם ארוחה בריאה, מזינה וטעימה.
עוד הצעה מגניבה וקטנה לסיום – חטיף אנרגיה שאפשר להכין מקינואה, כן כן! שמעתם נכון. מבשלים את הקינואה, מחכים שתתקרר קצת ואז מוסיפים קצת קמח חומוס או תירס או כוסמת, מה שאתם מעדיפים, עם קצת קמח טפיוקה (עדיין צריך להיות ביחס נמוך יותר מכמות הקינואה), ולזה אפשר להוסיף ממש מעט קרם קוקוס או חלב שקדים, אגוזים קצוצים משלל סוגים, חמוציות, גוג'י ברי, גרעינים שאוהבים, אפשר גם קצת קינמון וסילאן למתיקות. מכל העיסה הזאת יוצרים מלבנים או עיגולים והופ, לתנור עד שמזהיב ונהיה פריך. והנה לכם חטיף טבעי וטעים בקלי קלות.